onsdag 7 september 2011

Dolly, brunnen och Afrika

Tänkte ta mig lite tid att skriva ett inlägg. Har inte riktigt haft tiden att sitta här vid datorn någon längre stund... Det är mycket som ska göras om dagarna =) Jag har i alla fall hunnit med att vara i skolan i Växjö några dagar i augusti. Det var, som vanligt, lärorikt och roligt! Fått hem min Microströmsutrustning och hunnit med att använda den lite grann också.
För drygt en vecka sedan var jag och några kompisar i Globen och tittade på Dolly Parton! Helt fantastiskt var det, vilken människa hon är! Rolig och bjöd verkligen på sig själv. Fantastisk sångröst också. Jag ångrar inte att jag köpte biljett dit. Direkt efter det var det dags för kurs i Göteborg, denna gången genom facket (jag är skyddsombud på arbetet). Det var också intressant och lärorikt. Jag tycker att det är otroligt kul att lära mig nya saker!!

Flyttade över hästarna till den enormt stora hagen på Koppramåla, så nu går dom där och njuter vid sjön. Regines Frieser-hästar gör dom sällskap. Tyvärr så går Flamma och Cotten hemma just nu. Cotten gick oturligt nog  ner sig i brunnen där. (Den var övertäckt, men "locket" hade väl blivit dåligt och han lyckades trilla i, kanske när han busat runt?) Den är inte jättedjup men han gjorde sig riktigt illa, men inget är brutet som tur är. Svullen på alla benen men inte mer än ett par lite djupare sår som redan nu har börjat läka ihop. Resten är mest skrapsår. Svullnaden har gått ner och nu är endast ett framknä svullet. Skönt, det kunde ha gått värre! Nu får dom gå här hemma tills han är helt återställd. Han såg riktigt illa ut och jag trodde inte att det skulle läka så fort som det har gjort. Men när han blir bättre så kommer dom att släppas ut där igen och tanken är ju att våra föl ska få lite bus och lek tillsammans =)

För övrigt så växer Jokk så det knakar. Min kamera är på vift, gissar på att den följde med sambon till Östersund på jakt, så några bilder kan jag tyvärr inte visa upp.

Till sist vill jag uppmana alla till att skänka en slant till Röda korsets arbete i Östra Afrika.
Istället för att köpa dyra presenter till folk som egentligen inte behöver dem, ge ett bidrag så att folket i Afrika kan få en chans att överleva. Istället för att ge min bror, som fyllde år i augsti, en present som man "kan ta på" skänkte jag 400 kr Röda Korset. De pengarna räcker till att 50 personer får friskt vatten i en månad. Du kan säkert avstå något, tex. flaskvatten med bubbel och smak, för att istället se till så att någon annan får friskt vatten. Precis som du har i kranen. Vatten för dig och mig är en självklarhet, men tyvärr inte för alla...


Hjälp till att göra världen bättre!
Jag lovar, du känner dig sjukt nöjd med dig själv!

Många bäckar små, ger en stor å...

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något...

1 kommentar:

  1. Och jag tror att den som får en sån slags present blir mycket gladare än att få en "grej" Jag blev sååå lycklig när Loui fick regnskog i present :) Och han saknar ingen leksak heller ;)

    Puss på dig! Hoppas det klaffar så att vi ses snart :)

    SvaraRadera