söndag 25 september 2011

Tävlingssäsongen blev kort, men otroligt rolig!

Igår var jag och Adonis på årets sista (i alla fall för oss) tävling. Vi åkte ner till Karlskrona och tävlade hos EWR (Eastern Western Riders). Vi var anmälda till 3 klasser. Trail, Western Pleasure och Western Horsemanship. Adonis skötte sig klockrent! Förra tävlingen var han spänd och väldigt okoncentrerad. Igår var han raka motsatsen. Han var lugn, harmonisk och koncentrerad. Precis som hemma! Trailen gick över förväntan, snubblade omkull ett par koner som vi skulle backa slalom igenom. Mitt fel helt och hållet. Sen skritt över en bro, som han aldrig gått över förut. Bron som han är van vid är rundad och ganska bred. I går var den rätt så hög, smal & "kantig". Först tyckte han den var lite läskig, men promenerade sedan över lugnt och försiktigt. Inne i boxen skulle vi snurra ett & ett kvarts varv, blev ett islag där. Galoppen ville han inte riktigt ta, han fick syn på folket på "läktaren" och fick fullt upp med att hålla koll på dem. Men vi stannade vid grinden och jag valde att inte öppna den, jag var nöjd med att han bara stod där lugnt och stilla. Vi har haft en del problem med grinden och att ta diskussionen på tävlingsbanan känns inte riktigt helt ok. Travbommar i en solfjäder trippade han galant över, men det blev ändå ett islag på sista bommen.Hela banan lyssnade han på mig, om än han tappade koncentrationen ett tag så är jag verkligen nöjd med den ritten!

I Pleasure klassen gick han kanon. Lika koncentrerad här. Även om vi mest håller oss på innerspåret ;) Ingen placering i dessa två klasserna, men jag är lika nöjd för det! Min älskade vän skötte sig galant!

Sen var det dags för Western Horsemanship. Trav fram till mitten, galoppvolt åt höger, bryt till trav, galoppvolt åt vänster. Trav fram till sista konen, halt och rygga 3 meter. Även här skötte han sig kanon. Tappade galoppen i höger varv. Dels var det lite trångt för hans "jättegalopp", dels drev jag på för lite. Men vi hittade snabbt tillbaka och vänstergaloppen gick bra. Han ryggade sedan villigt 3 meter. 

W.H klassen gav oss en 4e placering, 9 starter i klassen. Är jag nöjd? JAAAAA! Nästan så jag började gråta ;) Upptäckte sedan att jag var jäkligt nära pallplacering, 3an och jag hade samma poäng men hon hade fått ett litet "plus i kanten". Blev jag mer nöjd då? JAAAAA! 
Vi kollade klart på klasserna och Adonis stod brevid och sov =). Tror att det tog på krafterna lite ;) Idag vilar han och får nog en mkt lugn skrittur i morgon. Det är han värd! Tyvärr har jag inga foton från igår, glömde min kamera hemma... Men här är en bild från förra tävlingen i Blomstermåla.Som sagt, tävlingssäsongen var kort, men otroligt rolig. Kanske var detta sista tävlingen för oss två... I sp fall blir det ett fint minne. Det kommer en spekulant och tittar på Adonis på torsdag. Hon verkar toppen och har samma tänk som jag när det gäller hästar. Det är precis ett sådant hem jag önskar Adonis! 

Jag är så lyckligt lottad över att jag har en sådan underbar vän som Adonis
att dansa med varje dag!  För jag rider inte min häst, jag för och han följer.
Precis som det ska vara! 

//Sarah


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar