torsdag 6 januari 2011

Så var det ett (gott) nytt år...igen

En kort resumé över hur jul/nyårs helgerna varit...

Åkte upp till Kiruna för att fira jul hos min mormor. Mellanlandade, på uppvägen,  i Piteå hos Ida och Peter. Hade en mysig fikastund på morgonen medans Agne lagade bromsen på bilen. Träffade Idas lilla Lilja, en helmysig liten tös. Drog sedan vidare upp till Kiruna. Julen firades, som sagt, hos mormor i sällskap med min bror Peter, hans sambo Sara och deras två finfina döttrar; Selma och Ida. (Ja, Agne var ju såklart också med men det fattar ni nog ;-) ) Köpte mig en fin jacka på Intersport. En Didricksons, en svart lite längre modell. Superskön och jättevarm! Julen var lugn och mättande. Vi hade med oss rökt ål och rökt vildsvins skinka som vi bjöd på och alla tyckte om det. (Speciellt min bror, som blev helfrälst i ålen!)

Sara och jag var på bio och såg Änglagård 3. Jag tyckte nog att den var ok. Minns inte ettan och har inte sett tvåan, men de som både sett dem och minns dem tycker inte trean var så bra. Tur kanske att jag inte är en av dem, jag kunde ju uppskatta filmen då  ;-)

Tapper bröt av sig en klo när han fastnade i mormors hiss, surt. Tur i oturen så går han ju på smärtstillande och har nog inte känt av det onda så mycket. Den läker fint och klon växer ut som den ska, sakta med säkert. Dragträningen har börjat på allvar nu, Tapper får dra tyngder både i uppförsbackar och på plan mark. Tror han börjar gilla det mer och mer, när selen plockas fram tjuter han nästan av glädje :-) På måndag är det återigen dags för simning. Det är han inte lika förtjust i......

På väg ner från Kiruna stannade vi en natt hos Jenny och John. Där fick jag träffa ytterligare en fin liten människa. Loui, så himla söt och rolig! Vi fick en jättegod middag som Jenny lagat till och blåbärspaj till efterrätt. Pajen åt vi medans vi tittare på en dokumentär som delfiner, "The Cove". Återkommer till den i ett senare inlägg. Men den bör ses av ALLA! Människan är så grym, så grym. Jag skäms!

Hem till småland kom vi natten mot nyårsafton. Nyår firades hos Madde och Ola. Även där fick vi grymt god mat! Förrätt: rökt lamm, rökt vildsvin och gravad älg (tror det var det i alla fall) med friterad persilja. Varmrätt: Potatisgratäng och kärlknöl. Efterrätt: Pannacotta. Det dracks vin, champagne, likör och Strawberry daquiri (fast med hallon). Det märktes dagen efter kan jag säga! men roligt hade vi, ända till 02.30! :-)

I måndags började jag jobba igen, lite tugnt men ändå skönt att komma igång med vardagen igen.

Bilder från jul och nyår lägger jag in en annan dag, när jag orkat föra över dem till datorn. Känner mig lite för lat för det just nu.Tjing!
//
Sarah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar