tisdag 18 januari 2011

A dolphin's smile is nature's greatest deception. It creates the illusion that they're always happy...

En dokumentär alla bör se!

 
Ric O'Barry, mannen bakom TV-succén Flipper, är det som gjort denna Oscarsbelönade dokumentär. Han och hans team riskerade sina liv för att avslöja denna brutala delfinslakt som pågår i Japan.
Ric berättar i filmen om när han insåg att delfiner inte ska hållas i fångenskap. Han har jobbat inom delfinindustrin i 10 år och emot den de senaste 38 åren.

Tänker på när jag ,som liten, var på Kolmårdens djurpark. Vi satt och tittade på delfinshowen där delfinerna hoppade genom ringar, skjutsade delfinskötarna fram igenom poolen, hoppade upp och petade till bollar etc. Alla skrattade, fotograferade och log. "Titta så roligt delfinerna har" ! Vi besökte Kolmården nästan vare sommar i flera års tid, Delfinshowen var såklart ett måste varje gång vi var där! Delfinshowen finns kvar, föräldrar och barn sitter fortfarande och skrattar och pekar. Roas av showen.... Undrar vad som skulle hända om denna dokumentär visades innan själva showen?

På Kolmårdens Djurpark's hemsida finns detta att läsa om delfiner:
"Det är ingen tillfällighet att det oftast är flasknosdelfiner som man ser i delfinarier. I naturen lever de på grunt vatten nära kusterna och det är nog därför de trivs så bra med att leva i bassänger"

Tro vad ni vill, men jag tror inte att delfiner trivs så bra med att leva i bassänger...

Se trailern här 2 kommentarer:

  1. Jag har ju lämnat en kommentar på detta inlägg igår..men den syns ju inte.. din blogg är knasig. Puss på dig stumpan!

    SvaraRadera
  2. Du kanske glömde bort att skicka den??

    SvaraRadera