måndag 13 december 2010

Kan inte sluta lyssna

Har inget speciellt att dela med mig av idag, mer än att jag älskar den här låten.






//Sarah

söndag 12 december 2010

Idag är det kallt ute

och jag har inte gjort mer än nödvändigt...

Igår kväll hade vi lite folk här hemma. Vi åt ostbricka, drack vin och tjattrade till mitt i natten. Det var väldigt trevligt! Madde saknades, hon jobbade stackarn. Men nästa helg är det julfest med jobbet, då drar vi till det hon och jag ;)

Jag hittade en bild från i somras, när hundarna och jag var på en av många skogspromenader. Vi har alltid ett par följeslagare som håller koll på oss, så att vi inte går vilse eller så.... Här är en av dem =)


Nu: På med massor med kläder och ta en promenad med doggsen .

//Sarah

lördag 11 december 2010

Shopping gör mig lycklig, speciellt när man fyndar!

Igår var det shopping på högsta nivå i Kalmar. Det var längesedan jag shoppade loss så mycket som jag gjorde igår! Hittade en del julklappar och såklart en massa till mig själv också. Kanske mer till mig själv än till andra ;) . Men är inte det ganska så typiskt, att när man ska handla till andra, då hittar man massor till sig själv och när man ska handla till sig själv, då hittar man inget alls?
Jag gick in på Indiska, där har jag inte varit på evigheter. Det är helt klart en butik jag borde besöka oftare! Eller inte.... kanske blir utfattig då! Hittade massor som jag vill ha! Får bli ett besök om någon vecka igen tror jag =) Köpte dock en julklapp där, ett kakfat i vitt porslin. Köpte även två jättefina ljuslyktor till sovrummet och ett par supermysiga strumpor till mig själv.
Är dom inte helmysiga? Dom går ända upp över knät.


I julklappsväg blev det även lite annat smått och gott som jag såklart inte kan skriva om här på bloggen, vet ju inte om den läses av de som ska få klapparna.
Till mig själv blev det:
En fin liten grå top och en svart bolero. Hade tänkt ha på mig
detta på julfesten nästa helg.

En superrosa mysdress + ett par extra byxor



En bok: Träna viltspår av Marita Carlsson. Få se om det
står nå vettigt i den =) Den var i alla fall superbillig.
Jag lyxade till det ytterligare och köpte en flaska Amarula (syns bakom kakfatet) och en flaska Gräsö (Vitt vin). Det ska jag "provsmaka" ikväll då det kommer folk hit. Jag ska servera ostbricka =) GOTT!

Ja, det var väl allt för denna gången. Nu ska jag slappa en stund framför TVn i min nya supersköna mysdress, innan hundarna och jag ska ut och leka i snön igen =)




//Sarah

torsdag 9 december 2010

Jag kom inte på någon passande rubrik så det får bli så här istället...

Idag har jag besökt Västervik i jakten på den perfekta julklappen. Eller.... i jakten på ganska många olika julklappar, utan större framgång. Köpte dock nytt hundschampoo och balsam (Espree-Simple Shed). Samba fick ett nytt reflexhalsband också. I morgon får det bli ett besök till Kalmar i sällskap av min bror Mikael. Där vet jag i alla fall att det finns minst en julklapp att köpa. Förhoppningsvis hittar jag några fler. Mina syskon och jag, vi köper aldrig julklappar till varandra. Istället för att "byta pengar" med varandra, sätter vi in en summa till välgörenhet. Det tycker jag är en fin julklapp. När min brors döttrar fyller år, köper jag alltid ett träd till dem på ettklickforskogen.se . (Gå gärna in och ge ett klick för skogen, det kostar inget.) Dom är så små ännu så materiella ting är av ingen betydelse för dem. Min bror och hans sambo Sara (fint namn, eller hur ;) ) är också vad man kan kalla "miljöfreak". Dom uppskattar oftast ett träd istället för en leksak. =) Men såklart att jag köper lite kläder å sånt ibland ändå! Jag kan ju inte låta bli. I år ska dom dock inte få något som är köpt, men något fint ska dom ändå få ;)

I går gjorde jag lite julpyssel. Jag gillar sånt. Inte i form av att klippa och klistra, göra julkort å grejja... Närå, jag tycker det är skitkul att göra julgrupper! Brukar göra ett gäng varje år och ge bort till nära och kära. I år gjorde jag bara två till mig själv... Ego varning där! Det brukar gå till så här.... Jag är på stan, går in i en blomaffär, hittar en kruka som jag blir tok kär i. Så föds en idé om vilken/vilka sorters blommor som ska planteras och medans jag går omkring och letar efter den där "perfekta" blomman, hittar jag alltid någon annan blomma som inte riktigt passar min kruka. Då måste jag hitta en kruka som passar den blomman. Så där hller det på tills jag har alldeles för många krukor och blommor. Därav brukar mina julgrupper pryda vänners hem. Jag får inte plats för alla. I år gjorde jag dock inte som jag brukade, dvs. gav bort en massa. Jag struntade också i mossan, det brukar jag alltid ha. Även såna där små plastlingon och äpplen och sånt stuntade jag i. Nä, i år blev det lite mer "snygga" dekorationer. Som man kan ha året runt om man vill det.


 













Har även gjort en dörrkrans, men den orkar jag inte gå ut och fota. Det får bli en annan dag =)


//Sarah

tisdag 7 december 2010

Juuuul, juuuul, stråååålande jul...

Har pyntat färdigt nu... tror jag. Hade stora planer först, men allt eftersom jag höll på så strök jag fler och fler idéer... Har i alla fall hängt upp julgardiner i köket. Skippade vardagsrummet... Där hänger redan silvergrå paneler, med vita fransgardiner (heter det så??) bakom. Där blev det endast två dukar, mest för att de som redan var där var tvungna att tvättas. Ställde fram några tomtar också. Det var evigheter sedan jag hade tomtar framme. Sedan dekorerade jag köksbordet lite. Det gillar jag. Där försöker jag alltid att ha lite "extra fint" med dukar/bordstabletter/ljus etc. Allt ska såklart matcha med gardinerna ;). Där är väl egentligen det enda stället som jag brukar bry mig om. Annars ser hela huset mest ut som en katastrof.. Det börjar i och för sig att bli lite bättre nu när övervåningen renoveras.


Det ska egentligen ligga en löpare,med samma motiv som gardinerna, på bordet också.
Men den blev smutsig innan jag ens hann lägga dit den...


I em kommer Tina hit och ska göra lite IR terapi på Adonis igen. Vi försöker att få bort hans otäcka Ink (en sorts vårta) som sitter på bringan och inte vill försvinna. Hoppas att den vill försvinna denna gången.

Innan Tina kommer ska jag försöka hinna till Västervik och kolla in hundsimmet och boka tid dit med Tapper. Han ben läker fint, men de senaste dagarna har han haft lite ont. Vill inte riktigt stödja på benet inomhus, inga problem med det när han går på promenader dock. Vi har dragit ner lite på promenaderna nu, går i stället fler och kortare turer. Han har en förkärlek att leka i snön och att plumsa i snön i träningssyfte är absolut inga problem, men det låter vi bli nu.
Inomhus, så att inte detta liv i stillhet, ska förorsaka fler sönderbitna skor, tränar vi på lite olika saker. Tapper kommer bli en riktig cirkushund innan han är färdigläkt. Han har lärt sig att titta bort på kommando när jag erbjuder honom godis, han kan snaaart "dö" på kommando "Pang". Planerar att lära honom att balansera på en sån dära träningsboll (pilatesboll tror jag det heter....). Det fick jag som tips av Anna på kennel Camabaros. Läs bloggen här, mkt intressant för er som är hundtokiga!



 Så här mysigt ser det ut på kvällen :)











"Hellre mindre och bättre, än bättre och sämre"
-Maria Montazami

Julkramar// Sarah

fredag 3 december 2010

Sällan är jag självömkande

men det finns de gånger som jag förvandlas till ett litet barn och tycker extremt synd om mig själv. Min annars så självsäkra och glada person blir ett litet 4a årigt barn varje gång (som tur är händer det inte ofta) jag drabbas av maginfluensa! Det kom som en mycket otrevlig överraskning i onsdags eftermiddag. Gårdagen spenderade jag i soffan framför TVn, hela dagen. Det är grymt tråkigt att titta på TV en hel dag... Speciellt eftersom inga bra program viss numera. Eller i alla fall varken igår eller idag... MEN som tur är kom 4:e säsongen av McLeods Daughters på posten idag! Jag har redan kollat två av avsnitten. :) Idag känner jag mig bättre, men har ändå inte vågat mig på riktig mat ännu. Födan (nyponsoppa) intas ljummen och med hjälp av sugrör. Man ska inte gå för fort fram, då kan det bli bakslag har jag fått erfara tidigare... När jag var liten och var magsjuk fick jag alltid nyponsoppa med glass i.... Tyvärr finns ingen glass i detta hushållet så jag får nöja mig med nyponsoppa.

Igår fungerade varken telefonen eller internet, av någon anledning... Det gjorde ju inte heller saken bättre. Dålig TV, bara gamla filmer i lådan och inget Facebook! Katastrof!!! :P


Snö har vi i alla fall gott om fortfarande, ca 70 cm. Det var så vackert ute idag, solen sken på gnistrande snö, så jag var tvungen att gå ut och ta lite fotografier. Tyvärr så syns det ju inte på fotona hur fint det faktiskt var...



Dags att slinka ner under filten igen...


Kram/ Sarah