tisdag 8 februari 2011

Jag har bestämt mig... jag ska göra vad jag kan för att hjälpa

Flamma har nu varit dräktig i 210 dygn. Fölet i magen har börjat att få känselhår på mulen, kinderna och ögonlocken. Manen och svansen har börjat utvecklas och fölet är nästan lika stort som ett lamm.


Idag tyckte jag mig känna en liten rörelse i magen. Eller var det bara en tarmrörelse? Svårt att säga, glad blev jag i alla fall! =)


Om jag nu ändå ska prata om magar... Min mage har ballat ur totalt... Är hemma från jobbet idag pga det. Igår kväll mådde jag lite illa och idag känns det inte alls bra. Suck! Bad min kära sambo att köpa hem ProViva...litervis. Har inte druckit det på länge...kanske därför magen slår bakut? Bara för det är jag sjukt sugen på kladdkala, muffins, negerbollar (ja, jag kallar dom fortfarande för det!)... Men jag får väl snällt koka mina grönsaker och äta min A-fil.

Har i alla fall varit lite duktig idag och mockat ut hagen, eller i alla fall en del av den. Allt eftersom det smälter undan får jag väl mocka lite då och då.

En kortare promenad med doggsen till postlådan och tillbaka blev det också Nu börjar vägarna att tina upp lite så man inte behöver riskera livet varje gång det är dags för promenader. I morgon är det dags för Tappers simträning igen. Förra veckan gick det riktigt bra han gick till och med själv ner i bassängen! Och han simmade på jättebra, utan att jag behövde peppa särskilt mycket! Framsteg!!! Hoppas att han kommer ihåg det till i morgon så att jag kan fortsätta utan instruktör!

Och.. så lyssnade jag på Rix FM förra veckan, Sveriges skönaste eftermiddagar med Titti och Benji. Titti berättade om hur hundar behandlas på Irland. Katastrof!! Kapplöpningshundar som inte springer in tillräckligt slängs ut på gatan, familjer som köper valpar till sina barn i julklapp och sedan skiter i dem när skolorna börjat igen... Jag hade aldrig hört om detta överhuvudtaget och blev såklart bestört! Så... jag bestämde mig för att göra något. Jag kommer att ställa ut en låda på Jami hundsport i Västervik (och även på andra djuraffärer som vill detta) där folk kan få lägga i koppel, filtar, trasmattor, halsband etc. som man kanske inte behöver längre. Detta kommer jag sedan att skicka till en organisation som heter Hundar utan Hem, som jobbar för att dessa irländska hundar ska få ett bra liv. Läs mer här: http://www.hundarutanhem.se/
Jag skickade ett mail till Titti där jag talade om att jag tänker göra allt jag kan för att hjälpa till och samtidigt tackade jag henne för att hon informerat om detta. Mitt mail läste hon upp i radion och talade om att hon blev så rörd när folk engagerade sig. Tyvärr missade jag ju detta såklart!! Men fick ett mail av henne senare där hon tackade mig. =)

Så i morgon kommer låda och info att finnas på Jami Hundsport i Västervik och alla är välkomna att lägga i sådant som ni inte använder till era hundar. Gå gärna in på Hundar utan Hem's hemsida och skänk ett bidrag. Dom behöver pengar till bla. veterinärvård!
//Sarah

2 kommentarer:

 1. Åh, ditt hjärta är större än munnen! ;P Fast det visste vi ju redan.
  Vad kul att hjälpa till! Synd att du inte fick höra i radion :(

  Kram

  SvaraRadera
 2. vad vackert och stort gjort av dig, blir rörd...

  kolla i radioarkvite, alla programm sparas i 30 dagar...

  kram

  SvaraRadera