onsdag 29 maj 2013

Dagens nyttigheter

I morse lade jag ett spår med älgklöv, ett ganska enkelt. Mest rakt fram med bara en vinkel. Jokk sköter sig bra och tycker det är roligt, tills vi börjar närma oss klöven. Då tycker han att det är lite för roligt! Tappar fokus, blir ivrig, börjar söka istället (vädrar i luften och inte spårar nere på marken). Det är något vi beöhver jobba på. Hur? Jag vet faktist inte, har aldrig stött på detta problemet riktigt... Men bad om experthjälp från Anna och hoppas att hon har lite tips. Annars är väl inte kombinationen sök/spår helt knas ute i verkligheten. Men ska man gå prov (vilken min ambition är) så går det inte att hunden tappar spåret... Ja hoppas kunna lösa saken i alla fall. Kanske backa tillbaka och ta allt från början? Skulle vilja gå en kurs också, men här i krokarna är det ju sjukt dåligt med aktiviteter både vad gäller häst och hund!

Har också gjort i ordning Koppramåla hagen och tänkte släppa hästarna där i morgon eller fredag. Brukar inte släppa där förrän på sensommaren, men gör lite annorlunda i år tänkte jag. Man måste ju förnya sig ;)

En dag kommer jag att skriva ett inlägg om hästar, avel och vad jag tycker om att man "bakgårdsavlar" med sina hästar. Vad som krävs av dig som uppfödare och hur det ser ut när fölet är fött. Tid, pengar och framförallt kunskap är så viktigt. Jag ser många tråkiga bilder och inlägg på facebook vad gäller detta; magra ston som inte fått rätt utfodring osv. Någon dag, när jag inte är så arg på detta...Men just nu är jag i alla fall nöjd med jämthundens fina start på spåret idag ;)

 


Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar