söndag 7 juli 2013

En härlig kvällstur på en töltande travare.

Lite kort uppdatering för dom som bryr sig. Flamma konstaterades att hon inte var dräktig, därför valde vi att inte fortsätta med fler insemineringsförsök (pga mkt bekymmer förra året). Det kan vara så att hon är ett sådant sto som inte fungerar med fryst semin. Vi tog beslutet att betäcka henne naturligt för att se hur det kommer att gå. Resultatet meddelas senare. 

Fälttävlans EM närmar sig med stormsteg! Nu är det bara ca 2 månader kvar och vi ligger i hårdträning! Marlin blev tömkörd igår och Dr.Snuggles likaså (han ska ju då inte var med på någon uppvisning, men behöver ju likväl träning). Kaiser och jag tog en lite tur längs grusvägen. Tanken var att vi skulle ta en lugnt skrittur på ca en timme, men med så härligt väder som det var var så kunde jag ju inte låta bli att "susa fram" längs vägen i tölt och även lite galopp. Nu när vi lyckas med att skilja de olika gångarterna åt så är det svårt att låta bli att tölta, trava och galoppera på turerna ;-)

Eftersom jag allt som oftast är själv när jag tränar hästarna så blir det svårt att få till bilder och filmer. Då får man helt enkelt ta telefonen i egna händer och fixa sådant från hästryggen ;-) I går var, som sagt, vädret underbart. Solen sken och det var 20 grader varmt kl. 20.00 på kvällen. (Vi har inte haft något vidare väder alls de senaste veckorna). Kaiser är superrolig att rida eftersom han är så känslig. Man behöver inga tyglar, bara sätet. Då kan man enkelt filma från sadeln ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar