söndag 15 april 2012

Säg aldrig aldrig...

Adonis skulle alltid stanna hos mig, jag skulle aldrig sälja honom! Nu är det gjort... Han flyttade till Göteborg i helgen. 

För att göra en lång historia kort... När jag letade häst för drygt 7 år sedan var det en arab jag var ute efter. Snubblade över annonsen på Adonis och det klickade direkt! Jag beslöt att köpa honom, trots att han var korsning arab/American saddlebred. Det är jag absolut inte ledsen över, vi har h mycket roligt tillsammans! Men med tiden så insåg jag att Adoins inte riktigt passar till de grenar jag vill tävla i; pleasure & trail bl.a. Aveln ligger mig också varmt om hjärtat och det är svårt att använda en valack i avel ;) Jag började skolan och fick mindre och mindre tid över till hästarna.  Alla dessa bitar, tillsammans med att Adonis är en häst som gärna vill göra något varje dag, gjorde så att jag tog de svåra beslutet att sälja honom. Jag funderade länge och väl innan jag satte ut en annons på honom, man vill ju inte göra något förhastat. Speciellt inte när det gäller den som jag trodde skulle vara min vän i 20 år till... Under resans gång funderade jag mycket på om det jag gjorde var rätt? Men tänkte att det är mer fel än rätt att behålla någon man håller så varmt om hjärtat när man inte har den tiden som han behöver! Nu är jag än mer övertygad om att det jag gjort var rätt val!

Jag körde Adonis till hans nya hem i helgen. Lastar ut och vi går bort till den hage han ska stå i någon dag, innan han släpps ihop med de övriga hästarna. Han går in i hagen och bara finner sig, ställer sig och äter och tycker livet är helt ok. Det var första bekräftelsen, han accepterade sin nya miljö direkt! Men den största bekräftelsen var när vi (Adonis nya matte och jag) tog upp honom till paddocken. Vi tänkte att han skulle få springa av sig lite och jag skulle samtidigt visa lite "småtricks" som kommer hjälpa igång Caroline lite. När han då släpps lös och Caroline går iväg, följer han henne... Precis så som han följt mig i alla år! Underbart och mitt hjärta kunde inte glädjas mer! Där och då visste jag, detta blir kanonbra! Jag såg hur han tydde sig till henne och sökte stöd hos henne och resan hem blev mycket lättare än jag trodde. Kan det bli bättre än så här? Som säljare är detta precis vad man letar efter!

Så Caroline, nu önskar jag er lycka till. Jag är övertygad om att ni kommer trivas bra tillsammans. Även om det är tomt här hemma i hagen och jag saknar honom så oerhört mycket, är jag så glad över att ni två funnit varandra! 


2 kommentarer:

  1. Fina Adonis....<3 Jag kommer sakna dig otroligt mycket!

    SvaraRadera
  2. Snor dina tidigare ord Sarah, nu blev jag varm i hjärtat! Har inte sett inlägget förrän nu. Ja, jag är också helt övertygad om att detta kommer bli en fantastisk resa tillsammans med en underbar häst som har den mest fantastiska personlighet. Han har redan charmat både mig och tjejerna i stallet och är nu mera titulerad som den "lugna och coola" killen. Och du har inte sagt hej då till Adonis, du har bara släppt iväg honom på nya äventyr. Vi finns kvar här i GBG! :)

    SvaraRadera