lördag 31 december 2011

Gott Nytt År 2012

For next year I choose…

To live by choice, not by chance.
To make changes, not excuses.
To be motivated, not manipulated.
To be useful, not used.
To excel, not compete.
I choose self-esteem, not self pity.
I choose to listen to my inner voice. Not the random opinion of others.
I choose to see what is right in life, not whats wrong.
I choose to embrace my mistakes, not avoid them.
I choose to grow a little bit every day.

Therefore I choose love, not hate...


fredag 30 december 2011

Byggare Bob

Igår gjorde jag en stor bedrift! Jag har, utan någon hjälp alls (jaja, en gång fick jag fråga hur jag skulle göra), byggt en foderhäck! Det tog ungefär 7 timmar, om det är kort eller lång tid vet jag inte. Jag trodde nog att det skulle ta längre tid. Jag har sågat, spikat, mätt och funderat helt själv! Jag är sååå stolt över mig själv =) Idag har jag världens träninsvärk i hela kroppen!


Här har ni mitt bygge, visst är det fint! ;) Hästarna står i vägen, men ni ser ju lite grann i alla fall.



Ok, det är lite snett kanske (syns nog inte på bilden), men ändå. Inte illa för att vara ett "förstagångsbygge"! Hästarna gillar det i alla fall och det är väl huvudsaken. Tror inte att dom bryr sig om det är lite snedbyggt ;) Jag har bara byggt en sak tidigare i mitt liv och det var ett nyckelskåp i träslöjden, inte mycket att skryta med. Än så länge är det inte helt färdigt, det ska på ett tak av enklare modell också, för att det inte ska regna rätt ner på höt. Just nu har jag rundbalar som jag ställer ut i hagen, men snart kommer jag att "gå på" de små balarna och då har jag en annan idé för detta lilla "hus". Bilder på det kommer sen, när det är dags. 

Nu ska jag bara försöka hitta min ork, som jag nog tappat bort ute på byggarbetsplatsen, och bege mig till Västervik. Behöver lite stärkande drycker till morgondagen!


Gott Nytt År till er alla!




onsdag 21 december 2011

Det pågår en tyst katastrof...

En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Barn-och-notkram
Foto: UNICEF
Läs mer här om hur DU kan hjälpa till på ett enkelt sätt.




Jag köpte min julklappar hos UNICEF i deras gåvoshop.
Tycker att du kan göra likadant. Det är inte försent, ditt gåvobevis kan du få via mailen.
Att rädda ett liv är väl en julklapp om något! 

Jul 2011

fredag 9 december 2011

Livet är inte för evigt

Inatt gick min farmor bort. Min älskade lilla farmor. Jag har inte träffat henne på många år, av diverse olika anledningar som jag inte vill gå in på här. Men hon har funnits i mina tankar nästan varje dag. Jag var mycket hos min farmor och farfar när jag bodde i norrland. Helger och lov. Varannan julafton/nyårsafton. Vi åkte på husvagnssemestrar och tillsammans med dem har jag utforskat det mesta av Sverige. 
I måndags gick en man, som jag talat med i telefonen, till min farmor och hälsade från mig. Min farmor log och blev tårögd. Hon mindes mig...

Nu finns hon inte mer. I natt gick hon bort, 93 år gammal. Bredvid mig ligger årets julkort adresserat till henne. Kan man skicka post till himlen tro?


Jag vet att du väntat, nu är ni äntligen tillsammans igen. 
Tag hand om varandra däruppe