onsdag 30 november 2011

Kör vidare på temat

Eftersom jag inte har något vettigt att komma med så kommer här ett till citat. Och eftersom hästar är det som ligger mig närmast om hjärtat, så handlar det såklart om dessa vackra och kloka djur.


"There is no secret so close
as that between a rider and his horse"
-Unknown



Å så en till, bara för att den är lite rolig ;)


"Save a horse,
Ride a cowboy"

 Bilderna har jag lånat från Google

lördag 26 november 2011

Dagens citat

You cannot train a horse with shouts
and expect it to obey a whisper."
John Lyons



torsdag 17 november 2011

Julklappstips

Jag gissar på att det är många som är igång med julklappsinköpen och för er som inte redan handlat färdigt kommer här några tips.

Jag har inga egna barn, men tänkte ändå att ett tips på bra leksaker kan vara på sin plats. Hos www.ekokul.se kan du köpa "snälla" leksaker till barnen. Leksakerna är ekologiska och företaget strävar efter att vara så gröna som möjligt. Färgerna är vattenbaserade och du behöver inte vara rädd att ditt barn ska få i sig gifter när hon/han stoppar sakerna i munnen. Gå in och läs mer själv =) Ett annat plus är att du slipper trängseln i butikerna. Kartongerna som leksakerna är förpackade i är gjorda av återvunnet material.

www.bodystore.com kan du bla. hitta ekologiska produkter för t.ex. ansiktsvård. Jag använder produkter från Dr. Hauscka, vilka jag beställer härifrån. Dom säljer även andra produkter som är snäll mot din kropp och själ. Trodde du att Apotekets egna varor var snälla? Nja, nu när jag vet bättre så vill jag nog inte smeta in mitt ansikte deras hemska krämer! Mitt tips: Dr. Hauscka eller Weleda. Innehåller bara naturliga ingredienser, med andra ord, good shit! ;) Det finns säkert fler märken som också är bra, men dessa två har jag själv provat och är mer än nöjd. Dom är inte testade på djur.

Surfa in på jordklok.se köp en påse nötter! Jag har, i ett tidigare inlägg, skrivit om tvättnötternas fantastiska egenskaper. Jag har enbart tvättat med dem och är fortfarande lika nöjd! Dom säljer även en massa annat smått och gott som te.x ekologiska teer (smakar mycket bättre än vanliga teer).
Och du... När du är i kassan, klicka i att du vill skänka 5 kronor till VI Skogens projekt i Afrika. Småbrukande bänder runt Victoriasjön i Östra Afrika får på så sätt hjälp att bekämpa fattigdom och nöd genom trädplantering och agroforestry!

Ekokläder länkar till olika företag som säljer ekologiska kläder. Finns till hela familjen! 



Till sist, när du handlar, kolla efter dessa symboler.
Dom är otroligt viktiga för dig och mig och hela världen!




Gå in på Handla Ekologiskt och lär dig mer.



onsdag 16 november 2011

Ett till "tyck synd om mig" inlägg

Förbannade förkylning. Är trött och ids inte göra ett skit. Orkar inte ens kolla på en film... Så vad passar då bättre än att blogga lite? Men det känns lite bättre idag än igår. Men orken lyser med sin frånvaro. Stackars hundar som bara fått ligga och glo i två dagar. Funderar på om jag orkar gå till jobbet i morgon, eller om jag väntar till på fredag? Det är ju grymt tråkigt att vara hemma och göra ingenting. Men jag vill ju samtidigt kurera mig och bli frisk, åker ju till Kiruna om några dagar och vill vara helt frisk då! 

Fick minsann ingen choklad av sambon i går, skällde lite och hoppas på bättring idag. Han borde vara på ingång när som helst...

Borde tvätta och hänga upp den blöta tvätten, men jag ids inte. Var nyss ut och gav hästarna lite hö vilket resulterade i total utmattning. Tror jag gör en kopp té och lägger mig under filten en stund. 



På fredag blir det Twilight bio tillsammans med Madde! 
Jag är definitivt Team Edward ;)


tisdag 15 november 2011

Sjuk, sjukare, sjukast

Inget jobb för mig idag... inte igår heller. Fick världens migrän anfall på jobbet och gick hem efter bara en timme. Sov till 21.00 och gick upp och åt lite. Gick sen och sov igen. I dag när jag vaknar så är jag totalt tilltäppt i hela huvudet känns det som. Feber, täppt näsa, trött och huvudvärken börjar göra sig påmind igen. Så jag väljer att stanna hemma under filten.

När vi sjukanmäler oss ska vi alltid ringa till något som heter MedHelp. Där får man prata med en sjuksköterska, som frågar hur man mår och hur länge man tänker vara sjuk. Dom brukar, om dom inte pratar bebisspråk med en, vara allmänt otrevliga tycker jag. Ungefär som att besöka akuten, dom är mest besvärade över att behöva ta hand om en patient.

Idag när jag ringde, fick jag prata med en jättetrevlig sjuksköterska som ordinerade mig vila, mycket vätska, många filmer och massor med choklad! Fler sådana sköterskor till vården TACK!!'

Jag ringde, med en gång, till min kära sambo och meddelade vad sköterskan sagt. Så nu hoppas jag att det kommer hem flera kilo med choklad! Under tiden jag väntar så ska jag fortsätta slappa under filten...
Hoppas ni mår bättre än jag!



måndag 7 november 2011

Igår världsetta, idag....

Världsetta & OS-gludmedaljör (Peking -08).
Ridsporten har förlorat världens bästa häst. Hickstead. Igår i Veronas världscup hoppning, efter att han och ryttaren Eric Lamaze avslutat banan, segnade hästen ihop och dog. Idag läser jag att det var en hjärtinfarkt. Det händer inom hästsporten också, men sällan så här. Mitt framför kamerorna på tävling... Jag såg klippet där hästen segnar ihop, ryttaren står handfallen & kallar på hjälp. Folk kommer springandes. Lamaze står hjälplöst och ser på medans hans häst dör, mitt framför ögonen på hela världen. Det är så fruktansvärt hemskt och jag lider med alla som ingår i Hickstead's familj. Jag kan inte ens föreställa mig hur Lamaze måste känt sig där han stod brevid. Det syns tydligt att han är chockad, de andra runt omkring arbetar febrilt med att lossa sadelgjord och försöka komma intill hästen i dess dödsryckningar. Lamaze står där, handfallen... chockad och förtvivlad. Förmodligen frustrerad också, för det är det man brukar bli när man inte kan påverka, inte vet vad man ska göra. 

Idag går mina tankar till Eric Lamaze & Hickstead, samt alla i deras omgivning.

Vila i Frid
Världens Bästa Häst
Bild från Google


Nu går jag ut och myser min mina hästar och njuter av den tiden jag får med dem.