söndag 31 juli 2011

Då var det bestämt

Han får heta så som han heter i stamtavlan. Allt för enkelhetens skull. Jokk (uttalas Jåck) alltså... som bärdrycken. Tyvärr har dock uppfödaren stavat fel och egentligen heter han Jock, men han sa att det var efter bärdrycken. Lite trist tycker jag, men jag kommer stava Jokk i alla fall. 

Han verkar ha anpassat sig bra till sitt nya hem, andra "vild"hundar i hemmet har nog underlättat en aning. Tack min älskade Samba för att du hjälper mig att uppfostra den nya vilden! =) Han har enormt mycket energi, som sen helt plötsligt tar slut. Precis som en vanlig valp, men man glömmer fort hur det egentligen är... alldeles underbart. Glädjen när valpen faktiskt kommer till mig när han är osäker på något, att han lägger sig vid mina fötter när det är dags att vila lite. Buset som lyser i ögonen och envisheten i att konstant slita ner filten från soffan för att sedan bara låta den ligga på golvet. 

Det är härligt med valp! 

Idag gick vi förbi Tappers grav. Jag hade tänkt göra ett kors, eller måla text på en sten eller liknande. Men det har inte blivit av ännu, har lite dåligt samvete för det. Men jag tänker på honom varje dag och en målad sten ger mig inte honom tillbaka. Men det ska bli av, jag tycker det känns bättre då. Blir som mer en riktig grav på nåt sätt.


Eddie (troligtvis) har tuggat sönder fjärrkontrollen till satellitmottagaren, den fungerade en stund efter det men för en vecka sedan gav den upp helt.  Blev grymt less på att springa fram till TV'n varje gång jag skulle byta kanal   (i och för sig så slapp jag ju Agne's evinnerliga zappande mellan kanalerna, alltid nåt positivt) så jag beställde en ny mottagare. Hämtade ut den idag och har installerat den. Den är mycket snyggare än den gamla och har en kontroll som fungerar! =) 

Nu säger jag godnatt, Jokk har precis fått en nattrastning och det är dags att sova. Det blir ju rätt så tidiga mornar, kl.05.00 vill han ut. (fast idag fick jag sovmorgon ända till kl.06.00!) Jag beger mig nu till soffan för att inta sidoläge framför TV'n med hundar över hela mig =D


Eddie tycker om solen, solen lyser genom fönstret på soffryggen.
Valet av sovplats är inte så svårt...




onsdag 27 juli 2011

Valpen har anlänt!

Igår kom "husse" hem med en grymt söt liten jämte! (Han fick åka själv, eftersom jag blev väckt kl.03.00 av att det var lösa hästar på gården. vad som hänt vet jag inte, men nästan HELA hagen var trasig. Så det vara bara för mig att ställa hästarna i stallet och sedan börja laga hage på morgonen. Vem ids göra det kl 03.00??) Han fick välja mellan 4 valpar och tog den som var lugnast (!?) Undrar hur dom andra var, för denna är ganska vild! I alla fall, så är han skitrolig och ganska cool. Att flytta till ett nytt hem tog han med en klackspark. Natten har gått bra, han somnade i buren och har bara vaknat en gång. Helt förlåtligt när man är 8 veckor och nyinflyttad. Eddie och valpen fann varandra direkt och leker för fulla muggar. Samba är inte lika nöjd. Ser ut som att hon tänker: "Inte en till! Jag vet hur jobbiga dom blir... och STORA"! 

Vi vet dock inte vad han ska heta ännu.. På stamtavlan heter han Jock... Kanske rätt så naturligt att kalla honom "Jocke" då, men det heter hans pappa så det blir lite tråkigt. Är det någon som har förslag så skriv gärna! 

Bilder kommer att läggas upp inom kort.

//Sarah

måndag 25 juli 2011

Det finns många fördelar med min utbildning...

En av dessa är att jag under min praktik träffar så många nya och underbara människor! Igår var jag och masserade i ett härligt stall med underbart trevliga och öppna människor! Med en del människor är det som att man känt varandra hela livet, så kändes det med de jag lärde känna igår! Är det inte härligt när sådant inträffar?! 

I morgon åker vi till Hyltebruk (eller någonstans åt det hållet i alla fall) och hämtar en jämthundsvalp. Jag har ganska blandade känslor kring det. Har lite svårt att tillåta mig att glädjas åt det... Känns nästan som att det gått för fort. Lite "ut-med-den-gamla-in-med-den-nya" känslan.. Det är ju dock inte på det viset. Men vi har diskuterat det fram och tillbaka och det känns ändå rätt. (Även fast vi båda helst vill ha våran älskade T, Åh jag saknar honom så mycket!) Nu är rätt i tiden att skaffa ny valp, då vi båda har semester några veckor till (Nåja, jag har bara en vecka till) och kan ägna mycket tid till den nya familjemedlemmen. Jag känner heller inte för att skaffa valp om någon månad... Då är det vinter. Vill inte ha valp då! Så det får bli nu. Tror vi har fått tag i en bra valp, fin stamtavla med bra föräldrar. Pappan verkar grymt duktig. I alla fall om man ska tro på jaktprovsresultaten och uppfödare! Ja, fortsättning följer, såklart...

Namn?? Ja det har vi inte ens diskuterat... 


Idag hade vi clinicmöte hemma hos mig. Det var trevligt, vi diskuterade fram och tillbaka om att ordna lite olika aktiviteter. Nu blev jag taggad igen. Känner mig "dubbel-taggad" efter att både sett Elise Nilsson arbeta med sina hästar och nu kanske vi i KWR hittar på lite fler roliga saker!? Spännande!

//Sarah

måndag 18 juli 2011

Inspirerad


Igår var jag på Öppet hus hos Elise Nilsson. Hon är instruktör inom den akademiska ridkonsten. Snacka om att bli inspirerad!! Min hästar ska också klara av levade och alla de där andra skolorna, vad de nu heter... :-P Nu tänkte jag försöka starta upp en ridgrupp här i norra delen av länet, hur nu det ska gå. Här händer ju sällan någonting alls varken inom häst- eller hundvärlden. =/ Verkar som att jag bor i helt fel ände! Jag hoppas i alla fall att jag får ihop ett gäng! 
Regine??!!! =D Du har ju t.o.m Frieserhästar, dom ska ju ha så goda förutsättningar för AR. ;)

Tyvärr så dämpades min lust att träna hästar i morse när jag vaknade.. Regn!! Hoppas det lättar framåt em/kväll, annars får jag helt enkelt ta på mig regnjackan. För träna ska jag göra! =) 



onsdag 6 juli 2011

En liten film...

Gjorde en liten film... kände för det. Ville ha mina minnen samlade på ett sätt som jag tycker är fint.
Jag delar med mig av denna film till er mina vänner.



//Sarah m. trasig flock

lördag 2 juli 2011

Nedräkningen har börjat...

VARMT!! Jag jobbar sista dagen i morgon innan semestern. 12 timmar i svettfabriken. Det blir så grymt varmt där inne på eftermiddagarna, nästan outhärdligt.. Ska bli så skönt med 4 veckor semester. Har inget speciellt inplanerat mer än några dagar på Öland med Yvonne.

Satt och tittade igenom lite foton och hittade några bilder på Tapper. Här är han, första (och enda) älgjakten och följer med husse på pass. Han skulle inte släppas den dagen, men Agne ville inte låta honom sitta i bilen så han fick följa med. Flera timmar var han med, han var lugn och skötte sig fint nedanför tornet. Lekte lite med en pinne och tog en ganska lång tupplur =)



1 ½ år gammal och pinnar är det roligaste som finns



Man blir trött i skogen


Här hemma är det så tomt, så tomt...
Undrar... hur lång tid tar det innan man vänjer sig vid saknaden...?