fredag 28 januari 2011

En sömndrucken bloggerska tvingar sig själv att vara vaken i ett försök att vända dygnet

Det är mörkt, tråkigt, halt och eländigt ute. Jag gillar vintern så jag klagar inte alls. Men det är så grymt tråkigt att inte kunna rida, det är så halt på vägarna (hästarna går barfota). Det kom lite mer snö nu i veckan, men det lägger sig bara på isen och det är lika lätta att trilla ikull ändå... Det gjorde jag igår, det var 2:a vurpan denna vinter.


Bloggen uppdateras inte allt för ofta nuförtiden. Har inte mycket tid att sitta vid datorn just nu. Har inte mycket tid att sitta alls känns det som... suck... Det är mycket nu, som vanligt denna årstiden. Årsmöten som avlöser varandra (föreningsmänniska som man är) och jag tycker mig ha massor med saker inbokade varje dag. Jag gillar ju i och för sig att ha saker att göra hela tiden, men ibland vill jag bara sitta ner och ta det lugnt. Det ska jag snart få göra =) Vi har bokat en resa till Thailand, blir borta i två veckor. SKÖNT!!! Kamala Beach heter stället vi ska till. Jag ska verkligen njuta av den semestern! För sen när vi kommer hem är det bara att ta tag i vardagen igen och förbereda sig mentalt för att det lilla livet, som Flamma har i magen, ska titta ut och välkomnas till världen. =)


Tappers simträning går kanon! Han har börjat att få mycket fina muskler! Jag drar även tyngder med honom, han tycker det är superkul och ser så nöjd ut när han är klar. Tror att han känner sig lite stolt faktiskt.


Idag var jag på ansiktsbehandling och massage. Det var sååå avkopplande och så himla skönt! Varför gör man inte sånt oftare? Tycker att alla borde unna sig något sådant minst ett par gånger om året i alla fall! =) Jag tänker göra det har jag bestämt mig för! Köpte en ansiktsrengöring, ett nytt märke...i alla fall för mig. Hoppas på att jag blir nöjd med den, hittills har jag inte hittat en enda rengöring som jag tycker om. Hoppas på tur denna gången.


Klockan är just nu 01:51 och jag sitter och håller mig vaken för att kunna sova lite längre i morgon. Jobbar natt med start kl 23. Innan dess är det årsmöte med KWR så jag hinner inte vila på eftermiddagen något.
Kanske ska surfa runt och leta bikini och lite "semesterkläder"? Bra idé, jag tror jag gör det. Värmer lite vatten och dricker en kopp te samtidigt =)


Godnatt på er!



Jag ser fram emot att sola på denna stranden =)





tisdag 18 januari 2011

A dolphin's smile is nature's greatest deception. It creates the illusion that they're always happy...

En dokumentär alla bör se!

 
Ric O'Barry, mannen bakom TV-succén Flipper, är det som gjort denna Oscarsbelönade dokumentär. Han och hans team riskerade sina liv för att avslöja denna brutala delfinslakt som pågår i Japan.
Ric berättar i filmen om när han insåg att delfiner inte ska hållas i fångenskap. Han har jobbat inom delfinindustrin i 10 år och emot den de senaste 38 åren.

Tänker på när jag ,som liten, var på Kolmårdens djurpark. Vi satt och tittade på delfinshowen där delfinerna hoppade genom ringar, skjutsade delfinskötarna fram igenom poolen, hoppade upp och petade till bollar etc. Alla skrattade, fotograferade och log. "Titta så roligt delfinerna har" ! Vi besökte Kolmården nästan vare sommar i flera års tid, Delfinshowen var såklart ett måste varje gång vi var där! Delfinshowen finns kvar, föräldrar och barn sitter fortfarande och skrattar och pekar. Roas av showen.... Undrar vad som skulle hända om denna dokumentär visades innan själva showen?

På Kolmårdens Djurpark's hemsida finns detta att läsa om delfiner:
"Det är ingen tillfällighet att det oftast är flasknosdelfiner som man ser i delfinarier. I naturen lever de på grunt vatten nära kusterna och det är nog därför de trivs så bra med att leva i bassänger"

Tro vad ni vill, men jag tror inte att delfiner trivs så bra med att leva i bassänger...

Se trailern här 



torsdag 6 januari 2011

Så var det ett (gott) nytt år...igen

En kort resumé över hur jul/nyårs helgerna varit...

Åkte upp till Kiruna för att fira jul hos min mormor. Mellanlandade, på uppvägen,  i Piteå hos Ida och Peter. Hade en mysig fikastund på morgonen medans Agne lagade bromsen på bilen. Träffade Idas lilla Lilja, en helmysig liten tös. Drog sedan vidare upp till Kiruna. Julen firades, som sagt, hos mormor i sällskap med min bror Peter, hans sambo Sara och deras två finfina döttrar; Selma och Ida. (Ja, Agne var ju såklart också med men det fattar ni nog ;-) ) Köpte mig en fin jacka på Intersport. En Didricksons, en svart lite längre modell. Superskön och jättevarm! Julen var lugn och mättande. Vi hade med oss rökt ål och rökt vildsvins skinka som vi bjöd på och alla tyckte om det. (Speciellt min bror, som blev helfrälst i ålen!)

Sara och jag var på bio och såg Änglagård 3. Jag tyckte nog att den var ok. Minns inte ettan och har inte sett tvåan, men de som både sett dem och minns dem tycker inte trean var så bra. Tur kanske att jag inte är en av dem, jag kunde ju uppskatta filmen då  ;-)

Tapper bröt av sig en klo när han fastnade i mormors hiss, surt. Tur i oturen så går han ju på smärtstillande och har nog inte känt av det onda så mycket. Den läker fint och klon växer ut som den ska, sakta med säkert. Dragträningen har börjat på allvar nu, Tapper får dra tyngder både i uppförsbackar och på plan mark. Tror han börjar gilla det mer och mer, när selen plockas fram tjuter han nästan av glädje :-) På måndag är det återigen dags för simning. Det är han inte lika förtjust i......

På väg ner från Kiruna stannade vi en natt hos Jenny och John. Där fick jag träffa ytterligare en fin liten människa. Loui, så himla söt och rolig! Vi fick en jättegod middag som Jenny lagat till och blåbärspaj till efterrätt. Pajen åt vi medans vi tittare på en dokumentär som delfiner, "The Cove". Återkommer till den i ett senare inlägg. Men den bör ses av ALLA! Människan är så grym, så grym. Jag skäms!

Hem till småland kom vi natten mot nyårsafton. Nyår firades hos Madde och Ola. Även där fick vi grymt god mat! Förrätt: rökt lamm, rökt vildsvin och gravad älg (tror det var det i alla fall) med friterad persilja. Varmrätt: Potatisgratäng och kärlknöl. Efterrätt: Pannacotta. Det dracks vin, champagne, likör och Strawberry daquiri (fast med hallon). Det märktes dagen efter kan jag säga! men roligt hade vi, ända till 02.30! :-)

I måndags började jag jobba igen, lite tugnt men ändå skönt att komma igång med vardagen igen.

Bilder från jul och nyår lägger jag in en annan dag, när jag orkat föra över dem till datorn. Känner mig lite för lat för det just nu.



Tjing!
//
Sarah