måndag 2 maj 2011

Dags att börja använda hjärnan igen!

Jag har inte haft någon lust alls att blogga den senaste tiden. Har egentligen inte det idag heller, men kanske måste skriva ett litet inlägg för att "hålla liv" i denna annars ganska innehållslösa blogg... =P

Ja, Thailand var underbart! (Bilder finns på Facebook, men jag kommer lägga ut bilder här också när jag hittar orken till det.) Det var varmt, ca 35-40 grader och i vattnet hade vi 30 grader! Ölen var god och billig, maten likaså! Oerhört trevligt folk var det också. Stället vi var på hette Kamala (ligger på Phuket) och det var ett lugnt och ganska litet ställe. Det passar ju sådana skogsmullar som oss perfekt. Vi åkte in till Patong en em/kväll och det var stort, rörigt, oerhört mycket folk och väldigt livligt. Inget för oss, jag kände mig nästan stressad att gå omkring på gatorna där! Shopping blev det faktiskt inte mycket av, jag gillar inte att pruta. Tycker att det är såååå jobbigt. Det fanns inte så mycket i klädväg heller tyckte jag.
Vi åkte på lite turer, red elefant och paddlade kanot längs en flod. Det var vacker natur och vi såg ormar, fåglar och fiskar. Vi åkte även på en båttur och dök bland korallrev. DET var häftigt!! Vi var nere på 7-9 meters djup och vi såg många fina fiskar. En rocka såg jag också, på avstånd när den försvann ner bakom en klippa. Fiskarna var nyfikna och kom fram och tittade på en, undrade säkert vad det var för en blekfis som plaskade runt i deras hem =P
Så, kan jag tänka mig att åka tillbaka till Thailand? Svar: Ja! Men då väljer jag nog ett annat ställe än där vi var. Det var ganska "turistigt" och måååånga svenskar.

Så till något annat skoj!
Jag sökte en utbildning och har kommit in på den!!! Jag ska nu plugga till att bli Hästfysioterapeut!!! Låter himla käckt ;) Utbildningen är på distans, mestadels, men innehåller även en del praktik då vi samlas i Växjö och utövar lite olika behandlingsmetoder. Jag hade egentligen tänkt att söka till nästa år, men fick reda på att detta kommer bli den sista utbildningen på många år! Paniken infann sig och efter noga övervägande beslutade jag mig för att söka i år. Jag anser att eftersom saker och ting blev som det blev och jag kom in även fast det bara fanns 1 plats kvar, så är det någon mening med detta!

Vad är då en hästfysioterapeut? Jo, en "HFT" jobbar med att hitta och åtgärda de problem som orsakar de vanligast förekommande problemen hos hästar. Jag älskade djursjukvårds-lektionerna i gymnasiet och mitt jobb på Gammelstad djursjukhus är nog det roligaste jobb jag haft! Att flytta till Skara och utbilda mig till djursjukvårdare är lockande, men inget jag känner att jag orkar göra. Dels måste jag bo där och jag har ingen större lust att flytta och dels så är det kostsamt. Jag har fakstiskt ingen lust att leva som fattig student igen... När jag då fann denna utbildningen blev jag så glad! Äntligen en utbildning som jag kan tänka mig att gå! Ett år (knappt) håller den på och kostar inte överdrivet mycket heller! =D
16 maj är första kursträffen och vi kommer vara i Växjö hela veckan. Hundarna fick följa med och bo på vandrarhemmet också, vilken tur!

Under det år som jag ska studera kommer jag att lära mig följande:
  • Terapeutisk basmedecin
  • Anatomi och biomekanik
  • Hästmassage och stretching
  • Elektroterapi
  • Foder och träning
  • Konvalecens och rehabilitering
  • Akupressur och triggerpunktsterapi
  • Hovar
  • Träning och utveckling av ryttare
  • Efter kurstiden kommer jag även att kunna kalla mig sadelspecialist och kunna hjälpa till så att häst och ryttare hittar rätt sadel.  
Det känns verkligen jättespännande och jag ser fram emot att börja använda hjärnan igen ;) Jag får väl se vart det leder sedan, har en förhoppning om att i alla fall kunna jobba med detta vid sidan av mitt ordinare jobb.



//Sarah m. flock

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar